Supă veselă de roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg roșii bine coapte
2 morcovi
1 cartof
1 rădăcină pătrunjel
1 lingură orez fiert
1 ou fiert tare
2 măsline
1 cubuleț unt
100 g smântână
sare
Pregătești așa:
Cureți cartoful, morcovii și pătrunjelul. Apoi le pui la fiert în apă cu sare. Cureți roșiile de pieliță și le tai în cubulețe. Apoi le pui într-o cratiță împreună cu untul, la foc potrivit, să se călească. Când s-au înmuiat, le pasezi printr-o sită, pentru a obține un piure cât mai fin. Pasezi zarzavaturile și pui pasta obținută în vasul cu piureul de roșii. Adaugi puțină zeamă în care au fiert legumele, pentru a obține consistența dorită.
Adaugi orezul fiert și lași să mai fiarbă timp de 2-3 minute, apoi iei vasul de pe foc. Fierbi oul și îl tai în rondele după ce s-a răcit. Pui supa cremă în farfurii, iar din două rondele de ou fiert, faci ochii. Adaugi peste ou câte o bucată de măslină. Gura și năsucul le faci din smântână. Poți s-o pui cu o lingură sau cu un poș pentru ornat torturi.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Intră aici, vei găsi o supă de roșii delicioasă.

One Response

  1. Ghita Gligor iulie 2, 2019

Add Comment