Supă toscană de curcan

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Maria Angelica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

PREț: 18 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 15 minute

Îți trebuie:
■ 1 cană de ceapă tocată
■ 1 cană de țelină tocată
■ 1 linguriță pătrunjel tocat
■ 2 linguri ulei de măsline
■ 840 ml supă-bază de pui
■ 2 căni carne de curcan tăiată cuburi
■ 450 g miez de dovleac ■ 450 g fasole boabe albă sau cannellini, spălată și scursă
■ 1/2 linguriță sare ■ 1/2 linguriță busuioc uscat ■ 1/4 linguriță piper măcinat ■ parmezan ras (opțional)

Pregătești așa: Într-o oală mare, sotezi în ulei ceapa și țelina până se înmoaie. Adaugi supa-bază, carnea de curcan, fasolea, sarea, busuiocul și piperul. Dai totul în clocot. Micșorezi focul și fierbi totul cu oala descoperită, timp de 10-15 minute, amestecând ocazional. Poți servi supa cu parmezan, după gust.

Add Comment