Supă siciliană de chiftele

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
450 g carne tocată de vită
350 g carne de pui tocată
1 os cu măduvă
2 ouă
100 g brânză pecorino sau romano cu ardei, rasă
60 g pâine înmuiată în lapte
60 g pesmet
2-3 căței de usturoi zdrobit
1 ceapă
1 țelină
1 morco
3-4 roșii
sare, piper
pătrunjel verde
mărar verde, tocat
Pregătești așa:
Carnea tocată o combini cu ouăle, pâinea înmuiată și stoarsă, verdeața, brânza, sare și piper. Amesteci totul bine, pentru a obține o compoziție omogenă. Din compoziția rezultată, modelezi chiftele cu diametrul de 3-4 cm. Le rulezi în mâini, le dai prin pesmet și le pui deoparte, la rece.
Între timp, pui supa la fiert: dai în clocot, adaugi osul cu măduvă, oasele rămase de la pui, ceapa, usturoiul, țelina, morcovul, roșiile, toate întregi sau tăiate bucăți mari, apoi fierbi totul la foc mic o jumătate de oră.
Când este gata, strecori supa, pe care o pui din nou pe foc. Când dă în clocot, adaugi chiftelele. Îndată ce acestea sunt fierte, pui preparatul în boluri și servești.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50-60 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Iată aici rețeta unei supe ungurești.

Add Comment