Supă rapidă de mere și găluște

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg mere acrișoare
1 morcov
1 lingură zahăr
2 ouă crude
3 linguri griș
1 vârf cuțit bicarbonat
sare

Pregătești așa:
Speli merele, le cureți de coajă, le înlături semințele și le tai în felii subțiri. Cureți morcovul și îl tai rondele pe care le pui să fiarbă în apă caldă împreună cu merele. Când supa dă în clocot, o sărezi, adaugi și zahărul și acoperi vasul. Fierbi supa la foc mic, timp de 15 minute. Între timp, faci găluștele. Bați bine ouăle împreună cu grișul și bicarbonatul și iei din compoziție cu lingurița mică. Le pui în supa fierbinte și le lași să fiarbă timp de 5 minute. Lași supa acoperită până o consumi. Este o supă dulce-acrișoară, interesantă ca gust și ușoară. Poftă bună!

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă trimisă de Ioana Buculei, loc. Ciochina, jud. Ialomița

Dacă dorești o altă rețetă dietetică intră aici.

Add Comment