Supă picantă de varză de Bruxelles și paste

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 l apă
100 g paste
14-15 verze de Bruxelles
1 conservă de roșii cuburi
5 ardei galbeni
4 căței de usturoi
1 ceapă roșie
2-3 linguri ulei de măsline
sare și piper
1 frunză de dafin proaspătă sau uscată
1 ardei mic iute
Pregătești așa:
Pui o crăticioară plină cu apă pe foc și adaugi 1 lingură cu sare. Deși cantitatea de sare pare mare, nu e deloc așa, ea are rolul de a elimina gustul amar al verzelor de Bruxelles.
Când apa începe să fiarbă, adaugi verzele curățate de frunzele externe. Le opărești timp de 3 minute, apoi le clătești sub un jet de apă rece și le pui la scurs într-o sită.
Speli ardeii, cățeii de usturoi necurățați și ceapa. Tai ceapa roșie în două pe lungime, dar nu o cureți de coajă. Pui toate legumele într-o tavă, le stropești cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper și le coci în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, pentru 10 minute. După 10 minute, adaugi și verzele și le mai lași în cuptor încă 5 minute. Lași legumele să se răcească puțin, apoi cureți ardeii, ceapa și cățeii de usturoi și le tai în bucățele. Lași verzele întregi.
Pui 1 lingură cu ulei de măsline într-o oală, adaugi 1 cățel de usturoi crud tocat mărunt, 1 ardei iute tăiat în două și roșiile din conservă. Le călești 2-3 minute pe foc mic, apoi adaugi legumele coapte. Adaugi apa, pastele și frunza de dafin. Mai fierbi 15 minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 13 minute
Rețetă de Monica Horoiu, Iași

Aici gasești o rețetă delicioasă de supă mai specială.

Add Comment