Supă de mazăre

Supa de mazăre este una dintre preferatele mele. Sunt convinsă că și dumneavoastră, dragi prieteni, vă place această supă. Nu este greu de preparat, nu folosești prea multe ingrediente și o poți face atât cu mazăre proaspătă, cât și cu mazăre congelată. Iată în continuare rețeta acestei delicioase supe.

mazăre

Îți trebuie:
400 g mazăre proaspătă
2 morcovi
3-4 fire de ceapă verde
1 frunză de țelină
frunze de pătrunjel
1 lingură făină
200 ml smântână dulce
sare și piper
Pregătești așa:
În 3 l de apă cu sare, pui la fiert morcovii și ceapa, tăiate după gust, iar când morcovii sunt aproape fierți, adaugi mazărea și țelina. Condimentezi, iar când sunt gata, desfaci smântâna cu făina și torni amestecul în supă. Mai lași să dea câteva clocote, stingi focul și presari frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
Este o supă ușoară de vară, dar poate fi consumată și în altă perioadă a anului, care este adorată de familie și de prieteni.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Iuliana Todor, Huedin, jud. Cluj/ Foto: Supă de mazăre – Arhivă Burda România

Ce trebuie să știi despre mazăre:

Mazărea este una dintre cele mai valoroase lueguminoase. Proaspătă, congelată sau uscată, este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale.

Este o sursă excelentă de acid folic, 100 g asigurând 16% din doza zilnică recomandată de folat, este o sursă de acid ascorbic (67% din necesarul zilnic), B-sitosterol, vitamina K, vitamina A, calciu, cupru și zinc, fiind în același timp un aliment cu puține calorii. Este o leguminoasă care conține multe fibre .

100 de grame de leguminoasă proaspătă fiartă conține 77% apă, aduce 84 kcal organismului și conține în principal:

  • 5,4 g proteine;
  • 0,22 g lipide;
  • 15,63 g carbohidrați;
  • 5,5 g fibre;
  • 5,9 g zaharuri;

Se recomandă consumul a 100 g de leguminoase pe zi, incluzând fasole, mazăre, linte sau mazăre.

Este un aliment bun în cursul dietelor, atât pentru aportul de minerale, vitamine și proteine. Oferă o senzație confortabilă de sațietate și este, în general, foarte bine tolerată.

Citește și:

Add Comment