Supă lugojană de gulii

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
600 g gulii
40 g făină
200 ml lapte
200 g smântână
150 g ceapă
80 g unt
2 ouă
piper
sare
pătrunjel
Pregătești așa:
Cureți guliile și ceapa, le speli și le pui la fiert (întregi), în 2 litri de apă rece cu sare. Când sunt fierte, strecori supa, iar guliile le tai pătrățele. Separat, adaugi făina peste untul încins, pui guliile și lași să se înăbușească 10 minute.
Adaugi zeama, ouăle bătute cu lapte, condimentezi cu piper și sare după gust și lași la foc mic, timp de 20 de minute.
La sfârșit, adaugi smântâna și pătrunjelul tocat mărunt.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Adriana Roxana Ajudianu, com. Ignești, jud. Arad

Iată aici rețeta unei supe gustoase.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!