Supă italiană cu legume

foto: Mihai Nicolae

Supă italiană cu legume

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Preț: 12 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 50 minute

Îți trebuie: 1 țelină mică, 1 ceapă, 1 morcov, 1 dovlecel, 3 ciuperci mari, proaspete, 200 g roșii decojite, 4 linguri suc de roșii de casă, 2 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, 1,5-2 l apă sau supă
de legume, 100 g paste (cochilii), 1/2 linguriță cimbru uscat, 1/2 linguriță busuioc uscat, 1 lingură pastă de tomate, 3-4 linguri parmezan ras, sare, piper, pătrunjel verde, 1 frunză de dafin

Pregătești așa: Cureți țelina și o tai bucățele. Cureți ceapa și o toci, iar morcovul îl decojești și îl tai pe jumătate pe lungime, apoi rondele. Cureți dovlecelul de coajă și îl tai bucăți potrivite. Speli ciupercile și le tai felii, iar roșiile decojite le tai mărunt. Într-o tigaie încingi uleiul, adaugi ceapa, morcovul, țelina și ciupercile. Le înăbuși la foc potrivit timp de 15-20 de minute, dar mai picuri câte puțină apă, să nu se lipească. Pui dovlecelul pentru 4-5 minute, cimbrul și busuiocul. Adaugi roșiile cuburi, sucul de roșii de casă și apa. Cureți usturoiul, îl tai feliuțe, îl pui în supă, condimentezi cu sare, piper după gust și fierbi circa 15-20 de minute. Adaugi apoi pasta de tomate, pastele și le fierbi cât scrie pe ambalaj. Amesteci bine, iar la final presari o lingură de parmezan ras, frunza de dafin și mai dai două clocote. Servești supa cu pătrunjel verde tocat și cu parmezan ras deasupra.

Add Comment