Supă-gulaș ungurească

foto: Mihai Nicolae

Supă-gulaș ungurească

Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Preț: 30 lei-6 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 90 minute

Îți trebuie: ■ 750 g carne de vită, tăiată cuburi de 2 cm ■ 3 felii de bacon, mărunțite ■ 1 ardei verde mic, curățat de semințe și tocat ■ 2 cepe mijlocii, tocate ■ 1 cățel de usturoi, pisat ■ 2 linguri boia de ardei dulce ■ 1 1/2 linguriță sare ■ piper după gust ■ 1 praf de zahăr ■ 400 g roșii tocate sau 1 conservă ■ 3 căni bulion de vită ■ 2 cartofi mari, curățați de coajă și tăiați mărunt ■ 1/2 cană smântână

Pregătești așa: Într-o cratiță cu fundul gros prăjești bucățile de bacon la foc moderat, până când devin ușor crocante. Adaugi ardeiul, ceapa și usturoiul, curățate și tocate și le lași pe foc, până se înmoaie. Pui și cuburile de carne și le rumenești pe toate părțile. Presari deasupra boiaua de ardei dulce, sarea, piperul și zahărul și lași să mai fiarbă, amestecând mereu, timp de 2 minute. Adaugi roșiile și bulionul de vită, acoperi cratița și lași să fiarbă totul înăbușit timp de 1 1/2 oră sau până când carnea este bine pătrunsă. Cu aproape 30 de minute înainte de a fi gata, adaugi cartofii și îi lași până se înmoaie. Garnisești fiecare porție cu smântână, dacă dorești. Este o supă foarte gustoasă, puțin picantă. Se poate servi în boluri tradiționale.



Add Comment