Supă gulaș ungurească

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g carne
100 g unt
2 cepe
4 cartofi
1 lingură făină
4 căței usturoi
1/4 franzelă
boia iute de ardei
sare
chimen
2 l zeamă de carne
Pregătești așa:
Tai carnea cubulețe, toci ceapa mărunt și le călești împreună în 50 g unt. Adaugi sare, boia iute, chimen și usturoi pisat. Când carnea s-a înmuiat, adaugi o lingură cu vârf de făină și amesteci până se colorează. Stingi cu zeamă de carne și lași să fiarbă 1 oră și jumătate la foc mic.
Între timp cureți cartofii, îi tai în cubulețe, îi fierbi în apă clocotită cu sare, îi scurgi și îi adaugi direct în farfurii, împreună cu bucăți de franzelă rumenite în unt.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 2 ore
Rețetă de Irina Ambrozie, Iași

Aici, în acest filmuleț, veți găsi o rețetă mai specială.

Add Comment