Supă grecească de linte

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g linte
2 cepe potrivite
1 cățel de usturoi
2 foi de dafin
4 linguri ulei de măsline
1 iaurt degresat
sare
oțet după gust
Pregătești așa:
Speli lintea și o pui la fiert în 2,5 l de apă. După ce a dat în fiert, scurgi apa și pui alta, clocotită. Fierbi 50 de minute. Când apa fierbe, adaugi cepele tăiate mărunt, usturoiul tocat, foile de dafin, uleiul și sărezi după gust.
După ce a fiert, lași supa să se răcească, apoi adaugi iaurtul bătut. Când servești supa o dregi cu oțet. Decorezi supa cu frunzulițe de busuioc.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 70 minute
Rețetă de Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

Intră aici și vei găsi un preparat delicios cu linte.

Add Comment