Supă franțuzească cu sparanghel

Foto: Mihai Nicolae

Supă franțuzească cu sparanghel

Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 60 minute

Îți trebuie: 1 pui de aproape 800 g, 250 g orez, 300 g sparanghel, 2 gălbenușuri, 60 g unt, 100 g smântână, sare

Pregătești așa: Fierbi puiul într-un litru și jumătate de apă. Când dă în clocot, iei spuma și lași supa să fiarbă în continuare, până se înmoaie bine carnea. După ce a fiert, dezosezi puiul și treci carnea prin mașina de tocat cu sita mică, în afară de piept. Fierbi orezul într-un litru de apă. După ce s-a înmuiat bine, treci orezul prin sită și îl amesteci cu carnea tocată. Fierbi sparanghelul în 1/2 litru de apă cu sare, îl scurgi și îl păstrezi la cald. Apa în care a fiert o amesteci cu orezul și cu carnea tocată. Sărezi și lași să dea în clocot împreună, timp de 5-10 minute. Dregi supa cu gălbenușurile amestecate cu smântâna și cu untul topit. Servești supa cu bucățele de sparanghel fiert și cuburi mici de piept de pui. Pentru decor, poți presăra suplimentar și puțin mărar verde, tocat mărunt. Supa este mai consistentă. Neavând multă smântână, poate fi o alegere potrivită și pentru copiii mai mici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!