Această supă de origine finlandeză este gata în mai puțin de o oră și îți garantăm că este cu adevărat gustoasă.
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 35 minute
Îți trebuie:
200 g fasole verde
1 ceapă
2 cartofi
1 conopidă mică
1 morcov
200 g spanac
100 g unt
1 l lapte
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel verde
1,5 l de apă
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți zarzavatul, îl speli, îl tai în bucățele, iar conopida o desfaci în buchețele și spanacul îl mărunțești fideluță (poți folosi spanac proaspăt sau congelat).
Pui toate legumele la fiert în apă clocotită cu sare și lași să fiarbă timp de 30 de minute.
Separat, desfaci 1 lingură de făină în lapte și torni amestecul peste legume. Pui și untul și mai lași să fiarbă puțin. Oprești focul și adaugi pătrunjel tocat și piper după gust.
Poftă bună!
Încearcă și: Ciorbă de pui cu legume
Încearcă și: Supă de fenicul cu crutoane (rețetă Jamie Oliver)
Rețetă de Daniela Mateaș Oltean, Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin
Foto: Mihai Nicolae – Burda România