Supă finlandeză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g fasole verde
1 ceapă
2 cartofi
1 conopidă mică
1 morcov
200 g spanac
100 g unt
1 l lapte
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel verde
1,5 l de apă
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți zarzavatul, îl speli, îl tai în bucățele, iar conopida o desfaci în buchețele și spanacul îl mărunțești fideluță (poți folosi spanac proaspăt sau congelat).
Pui toate legumele la fiert în apă clocotită cu sare și lași să fiarbă timp de 30 de minute.
Separat, desfaci 1 lingură de făină în lapte și torni amestecul peste legume. Pui și untul și mai lași să fiarbă puțin. Oprești focul și adaugi pătrunjel tocat și piper după gust.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 35 minute
Rețetă de Daniela Mateaș Oltean, Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

Și aici găsești o rețetă de supă, deosebit de gustoasă.

Add Comment