Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
300 g cârnați afumați
1 ceașcă mare cu varză acră tăiată fideluță
1 lingură untură
1 lingură făină
1 ceapă
1 vârf cuțit boia dulce
3 linguri smântână
zeamă de varză
Pregătești așa:
Amesteci zeama de varză cu apă, diluând-o după gust și o pui la fiert cu varza desărată și spălată în mai multe ape. Rumenești făina în untură, o stingi cu boia dulce și apă rece și o torni în oala cu varză. Toci ceapa, tai cârnații felii și le pui în supă. Lași să fiarbă și când toate sunt fierte, torni supa în castronul de supă și o dregi cu smântână.
2 porții
Pregătire: 25 minute
FIERBERE: 40 minute
Rețetă de Irina Ambrozie, Iași
Vreai o altă rețetă cu zeamă de varză?