Supă din miel ca la Bistrița

Foto; Mihai Nicolae

Rețetă de Ana-Maria Hrițuleac, com. Pericei, jud. SălajPreț: 35 lei-8 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 90 minute

Îți trebuie: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g măcriș sau ștevie 4-5 fire de ceapă verde 350 g castraveți verzi 2 legături de mărar sare nucșoară rasă 3-3,5 l apă

Îți trebuie pentru sos: 200 g smântână 1 lingură de oțet 30 g hrean ras zahăr, sare

Pregătești așa: În apă cu sare fierbi spanacul și măcrișul aproximativ 5 minute, apoi îl strecori și îl tai mărunt. Tai carnea de miel bucăți și o pui la fiert în 3 l de apă, îndepărtând spuma formată. Continui fierberea, iar când este carnea pe jumătate fiartă, adaugi ceapa verde tăiată mărunt, sare, castraveții curățați de coajă și tăiați julien, nucșoara și mărarul. După ce încep să fiarbă, adaugi și spanacul și măcrișul pregătite anterior. Servești supa cu sos de smântână pe care îl pregătești așa: razi pe răzătoarea fină 30 g de hrean, iar într-un bol de sticlă amesteci cu 200 g smântână, 1 lingură de oțet, puțină sare și puțin zahăr. Omogenizezi bine și servești sosul într-un bol sau sosieră, alături de supă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!