Supă de vițel cu găluște

Supa de vițel cu găluște este un balsam pentru stomac, fiind ușor de digerat, este sănătate curată, de aceea vă oferim mai jos o rețetă de supă.
Rețetele de supă au apărut și vor apărea în continuare în toate cărțile de bucate, popularitatea supei crescând continuu. Supele au fost primele feluri de mâncare servite în restaurantele publice din sec. XVIII în Franța, bucătăria franceză fiind sursa multor supe moderne. 
Datorită tehnologiei avansate, supa a luat multe forme: la conservă, deshidratată, pentru microude, portabilă. Cele la conservă sau deshidratate au apărut din sec. XIX. Deși ieftină, supa este considerată o delicatesă, fiind parte a dietei tuturor popoarelor de pe glob, are un gust bun și este apreciată și pentru calitățile ei hrănitoare.
Apariția supei are legătură cu apariția metodei de fierbere a apei, astfel că anumite produse animale (oase) sau unele părți ale plantelor (ghindele prin înlăturarea taninului) care nu sunt comestibile în stare naturală, au putut deveni bune de mâncat. Prin metoda de fierbere mâncărurile capătă un gust bun, sunt mai consistente. Supele au fost preparate din cele mai vechi timpuri, consumate în zona mediteraneană din neolitic.

supa

Foto: Supă de vițel cu găluște – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
5-6 l apă
2-3 oase de vițel
2-3 morcovi
2-3 cepe
1 pătrunjel
1 țelină
1 ardei
1 lingură sare
1 legătură pătrunjel verde
Îți trebuie pentru găluște:
3 ouă
3 lingurițe unt
sare
500 g griș
Pregătești așa:
Pui oasele în apa rece, le dai în fiert, iei spuma și adaugi legumele curățate și lăsate întregi. Lași să fiarbă în continuare circa 45 de minute.
Pregătești găluștele așa:
Bați ouăle cu puțină sare și cu unt și adaugi grișul în ploaie.
În supa de pe foc pui găluștele cu lingurița. După ce s-au fiert găluștele, iei oala de pe foc și presari pătrunjelul tocat mărunt.

Rețetă de Liliana Sumedrea, loc. Moeciu de Sus, jud. Brașov

Citește articolul de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!