Supă de vită cu șuncă și brânză

Supă de vită cu șuncă și brânză, ușoară, gustoasă și pe placul tuturor. O supă care ne încălzește sufletul, dar altfel decât cea a bunicii și cu toate acestea este delicioasă.
La bază, mozzarella este preparată din laptele de bivoliță, însă pentru că este nevoie de o cantitate destul de mare de lapte (pentru 1 kg de mozzarella este nevoie de 10 l de lapte), a fost adoptată și varianta din lapte de vacă. Mai întâi se prepară cașul din lapte de bivoliță sau de vacă, apoi este tăiat în bucăți și introdus în apă fierbinte. Se frământă până se obține o compoziție omogenă, care se desprinde în fâșii. Se taie („mozzare„ în limba italiană înseamnă „tăiat„) în forma dorită și se conservă în saramură.
Se pare că acest tip de brânză, preparată din lapte de bivoliță, a ajuns în Roma din Egipt, încă de pe vremea Cleopatrei. Locul de baștină al acestei brânze este Italia, mai precis zona Campania.

supa

Foto: Supă de vită cu șuncă și brânză – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 rasol de vită
2 cepe
câte 1 rădăcină de pătrunjel și păstărnac
2 morcovi
5 fell de șuncă
150 g biluțe de mozzarella
200 g crutoane
2 tulpini de țelină
1 fir de busuioc verde
sare, piper
Pregătești așa:
1. Pui la fiert rasolul în circa 2 1/2 litri de apă rece, cu puțină sare. La început, îndepărtezi spuma care se formează, iar după circa 1 oră de fierbere, scoți rasolul și strecori supa.
2. Fierbi în supă legumele curățate, spălate și tăiate după preferință. Le fierbi aproximativ 15 minute, după care pui tulpina de țelină tăiată fin și șunca tăiată. Sărezi și condimentezi după gust, apoi presari busuiocul și acoperi vasul. Aduci la masă porțiile însoțite de crutoane și mini-mozzarella.

Pregătire: 15 minute; Fierbere 90 minute
Rețetă de Emilia Gurghian, Târgu Mureș, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!