Supă de vită cu chimen

Supă de vită cu chimen, un preparat din bucătăra maghiară care a fost preluat și de gospodinele noastre.
Vom folosi pentru rețetă chimen. Vă vedem în ce preparate se mai folosește chimenul:
– Adesea utilizat în aluaturi, asezonează plăcut pâinea din secară, sărățelele, biscuiții aperitiv, chifle pentru hot dog.
– În cantități moderate, chimenul se asociază perfect cu mai toate legumele, în supe, soteuri, budinci, supe, dar și la murături. În orice preparat care include cartofi sau legume crucifere (varză, verzișoare de Bruxelles, gulii, conopidă).
–  În sosurile pe bază de tomate, un praf de chimen va da o aromă inedită.
– O rețetă veche de băutură alcoolică aromată, datând din secolul al XVI-lea, conține semințe de chimen, anason și fenicul. sau un lichior olandez îi poartă chiar numele: Kümmel.

supa

Foto: Supă de vită cu chimen – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
400 g carne de vită
3 cepe
75 g unt
1 linguriță semințe de chimen
sare
1 vârf de cuțit boia dulce sau iute, după gust
4-5 căței de usturoi
300 ml suc de roșii
1 linguriță făină
4 cartofi de dimensiune medie
2 litri supă de vită
3-4 chifle pentru servit
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o tai în fâșii pe care le călești în unt până se înmoaie și devin lucioase. Adaugi carnea tăiată cubulețe și continui să le călești împreună amestecând neîncetat.
Stingi cu supa fierbinte, adaugi boiaua, chimenul, piper și puțină sare și lași să fiarbă pentru aproximativ 1 oră.
Adaugi în supă cartofii, în prealabil curățați, spălați și tăiați cubulețe. După 10 minute, adaugi și sucul de roșii. Lași să fiarbă încă 10 minute, după care pui făina desfăcută în 100 ml apă rece, amesteci și continui fierberea încă 3-4 minute.
Servești porțiile decorate cu chimen, pătrunjel fin tocat și boia, alături de felii de chifle rumenite în puțin unt topit.

Pregătire: 10 min.; Fierbere: 75 min.
Rețetă de Sandu Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!