Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1 kg vișine spălate și curățate de sâmburi
6 linguri zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
1,5 l apă
2 linguri făină
Pentru găluște îți trebuie:
250 ml lapte dulce
2 linguri zahăr
un praf de sare
3 linguri griș
2 gălbenușuri
Pregătești așa:
Cureți vișinile de sâmburi. Pui apa la fiert cu zahărul și scorțișoara. În apa fierbinte adaugi vișinile. După 15-20 de minute de fiert la foc mic, pui făina dezlegată în apă rece și o mai dai într-un clocot.
Între timp prepari găluștele. Fierbi laptele cu zahărul, iar când clocotește pui grișul „în ploaie” și le lași să fiarbă 5 minute, după care adaugi gălbenușurile de ou și amesteci bine. În supa clocotită pui cu lingurița bucățele mici de cocă. După 5 minute supa este gata.
Rețetă de Melania Comănescu, loc. Vadu-Pașii, jud. Buzău
Aici poți viziona filmulețul cu prepararea unei supe mai speciale.