Supă de varză nouă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 l apă
1 varză nouă mijlocie
2 morcovi
2 roșii
2 linguri făină
1 ceapă
1 dovlecel
1 ardei gras verde sau roșu
2 linguri ulei
2 gălbenușuri bătute
4 linguri smântână
sare
Pregătești așa:
În ulei încins călești ușor morcovii feliați, ceapa și făina și adaugi apoi varza tăiată fâșii mai mari. Adaugi apă și amesteci din când în când, să pătrundă uniform căldura.
Când varza e aproape fiartă, completezi cu apă, adaugi dovlecelul tăiat felii, ardeiul și roșiile tăiate cubulețe. Când sunt fierte, presari sare și adaugi gălbenușurile amestecate cu smântână.
Este o supă delicioasă și lejeră!

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna Mureș, jud. Alba

Iată aici o supă de varză cu carne.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!