Foto: Mihai Nicolae
Supă de varză cu carne
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți
Preț: 15 Lei-4 Porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 60 minute
Îți trebuie: 1 varză potrivită, 400 g carne de porc, 4 roșii mari, 1 ardei gras, boia de ardei (dulce sau iute), 300 ml smântână, 3 linguri ulei, 1 ceapă, 1 crenguță cimbru, sare, piper
Pregătești așa: Tai ceapa mărunt și o călești în ulei bine încins, până se înmoaie, apoi adaugi carnea porționată și continui călirea, pe toate părțile, câteva minute, până își schimbă culoarea. Adaugi roșiile curățate de pieliță, tăiate cubulețe, ardeiul, curățat de cotor și semințe și tăiat cubulețe. Lași totul să fiarbă 10 mi-
nute. Adaugi boia de ardei dulce sau iute, după preferință, sare și piper după gust, apoi torni 3 l de apă caldă și lași să fiarbă sub capac, la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi varza tăiată fideluță, crenguța de cimbru, potrivești gustul de sare și piper și lași să fiarbă 10 minute, până se pătrunde varza. Când supa este gata, o dregi cu smântână, turnând câte puțină supă fierbinte în castronul cu smântână, până când se diluează și are aceeași temperatură cu supa din oală. Torni smântâna în oală, lași 5 minute, apoi o servești.