foto: Mihai Nicolae
Supă de vară, cu vită
Rețetă de Sonia Miclescu, București
Preț: 35 lei-6 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 90 minute
Îți trebuie: 150 g morcovi, 100 g gulii, 100 g țelină, 100 g rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, 2 ardei grași, 4-5 roșii, 2-3 cartofi, 1/2 varză creață, 10 g chimen, 2 foi de dafin, 2-3 cuișoare, câteva boabe de piper, sare, 1 kg rasol de vită, 350 ml supă din oase
Pregătești așa: Fierbi bine carnea și oasele cu apă rece și mirodenii. Dacă e cazul, iei spuma atunci când se formează. Când carnea este fiartă pe jumătate, adaugi zarzavatul curățat și tăiat cubulețe. Le fierbi la foc mic. Ceapa o fierbi întreagă. Când e fiartă, scoți carnea din supă, o tai felii și o așezi în fiecare farfurie. De jur-împrejur pui zarzavatul, apoi torni supa. Poftă bună!