Supă de vară, cu vită

foto: Mihai Nicolae

Supă de vară, cu vită

Rețetă de Sonia Miclescu, București

Preț: 35 lei-6 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 90 minute

Îți trebuie: 150 g morcovi, 100 g gulii, 100 g țelină, 100 g rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, 2 ardei grași, 4-5 roșii, 2-3 cartofi, 1/2 varză creață, 10 g chimen, 2 foi de dafin, 2-3 cuișoare, câteva boabe de piper, sare, 1 kg rasol de vită, 350 ml supă din oase

Pregătești așa: Fierbi bine carnea și oasele cu apă rece și mirodenii. Dacă e cazul, iei spuma atunci când se formează. Când carnea este fiartă pe jumătate, adaugi zarzavatul curățat și tăiat cubulețe. Le fierbi la foc mic. Ceapa o fierbi întreagă. Când e fiartă, scoți carnea din supă, o tai felii și o așezi în fiecare farfurie. De jur-împrejur pui zarzavatul, apoi torni supa. Poftă bună!

Add Comment