Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
300 g roșii (sau 1 pahar mic de suc de roșii)
1/2 morcov
1/2 ardei gras
2 ouă
2 lingurițe făină
5 ml ulei de măsline
sare
1 frunză țelină
Pregătești așa:
Fierbi roșiile date pe răzătoare, morcovul și ardeiul tăiat în apă cu sare și, când sunt bine fierte, adaugi zdrențele.
Zdrențele le faci din ouă și făină, amestecate bine. Poți lua din aluat cu lingurița sau îl poți pune într-o pâlnie, apoi îi dai drumul în supă, să se formeze zdrențele. După ce s-au format și zdrențele, oprești focul. Servești supa cu verdeață și cu uleiul crud turnat deasupra.
Pregătire: 20 minute; Fierbere: 30 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie
Pentru o altă rețetă de supă de roșii intră aici.