Supă de roșii cu fasole verde

La masa de prânz este bine să avem ca fel întâi o ciorbiță sau supică, foarte bune pentru stomac. Supă de roșii cu fasole verde este un preparat foarte gustos, sănătos, ușor (pentru că nu se folosește carne). Vom folosi cimbru proaspăt și busuioc proaspăt, despre care vă oferim câteva date.
Ți-ai putea imagina astăzi o salată Caprese sau o pizza Margherita, fără busuioc? Frunzele în formă de vârf de lance, fie mai cărnoase, fie mai subțiri, dau identitate multor preparate din bucătăria asiatică și europeană.
Busuiocul este o sursă de magneziu și vitaminele A, C și K. Frunzele de busuioc proaspăt culese pot fi adăugate cu succes în compoziția unor fursecuri cu unt de arahide.
În perioada romană, se spunea că dacă se mânca cimbru înainte sau în timpul mesei, persoana era protejată de otravă. Grecii și romanii ardeau snopi de cimbru pentru a-și purifica templele și casele și pentru a invoca spiritul curajului. Cimbrul este indicat în astm, guturai, dureri de cap, sinuzită, bronşită. Este bogat în potasiu, magneziu (menţine inima sănătoasă) şi vitaminele A (pentru vedere), C (ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor) şi E (care menţine sănătatea pielii).

supa

Foto: Supă de roșii cu fasole verde – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg roșii bine coapte
400 g fasole verde
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 morcov
1 țelină mică
1 ardei gras
2 fire cimbru proaspăt
sare
piper
4 frunze busuioc proaspăt
3 linguri ulei de măsline
50 g parmezan pentru servit
Pregătești așa:
Opărești roșiile și le decojești, apoi le tai cubulețe. Cureți legumele rămase, le speli și le tai mărunt. Călești puțin legumele în ulei încins, amestecând pentru aproximativ 3 minute. Stingi cu 2 ½ litri de apă fierbinte și le fierbi circa 10 minute.
Când legumele sunt fierte, adaugi roșiile, crenguțele de cimbru și continui fierberea 3-4 minute. Scoți cimbrul, sărezi și condimentezi ciorba după gust și presari busuioc proaspăt tocat.
Servești porțiile calde, alături de parmezan, pentru ca fiecare mesean să-și adauge după gust. În loc de parmezan, poate fi servită cu telemea.

Pregătire 15 minute; Fierbere 25 minute
Rețetă de Elena Netcu, București

Încearcă și supa-cremă de roșii de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!