Supă de pâinișoare (ciuperci) și roșii

foto: Mihai Nicolae

Supă de pâinișoare (ciuperci) și roșii

Rețetă de Monica Horoiu, Iași

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 30 minute

Fierbere: 50-60 minute

Îți trebuie: 500 g pâinișoare (ciuperci), 3 roșii românești, 1 morcov, 1 fir de usturoi verde, 2 cepe verzi, 2 cartofi noi, 2 ouă – proaspăt luate din cuibar, sare, piper, ulei

Pregătești așa: Întâi de toate speli ciupercuțele (pâinișoare li se spune la noi în zonă), apoi le tai fideluță și le dai în clocot circa 15 minute. Într-un vas mai înalt, pui 2 linguri cu ulei și adaugi ceapa tăiată rondele și morcovul tăiat rondele, dat pe răzătoare sau cum preferi. Adaugi și usturoiul tăiat mărunt și îl călești circa 2-3 minute. Torni 3 litri de apă. Pui cartofii tăiați cubulețe și ciupercile. Condimentezi cu sare și piper și lași să fiarbă. Când cartofii sunt aproape fierți, adaugi roșiile tăiate mărunt. Mai dai 2-3 clocote. Înainte de a opri focul, adaugi ouăle, de la care ai separat mai întâi albușurile de gălbenușuri. Amesteci în oală de câteva ori. Când albușul a devenit alb, oprești focul și servești supa. Pentru servire, poți alege să folosești un bol tradițional, având în vedere că și ciorba este o ciorbă tradițională, dintr-o zonă anume. Este o ciorbă delicioasă. Se poate face și cu ciuperci uscate, dar e și mai bună cu ciuperci proaspete. Și nu uita, o pâine caldă, de casă, alături!

 

Add Comment