Supă de morcovi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
250 g morcovi
fasole verde
2 căței de usturoi
1 lingură ulei
1 ceapă
1 fir de praz
1 țelină
2 morcovi
2 cartofi
100 g boabe fasole albe
2 l apă
3 roșii
frunze de leuștean
pătrunjel
sare și piper.
Îți trebuie pentru garnitură:
2 căței de usturoi
frunze de busuioc
60 g cașcaval
10 ml ulei
Pregătești așa:
Pui într-un blender toate ingredientele de la garnitură. Trebuie să devină un piure. Încorporezi și uleiul, ca la maioneză.
Într-o oală cu apă pui la fiert mazărea, fasolea albă, păstăile și morcovii. Celelalte legume curățate, spălate și tăiate cubulețe le călești în ulei. Când sunt gata, adaugi mazărea, fasolea albă, păstăile și morcovii cu tot cu apa în care au fiert. Mai lași 15-20 de minute pe foc.
Dai deoparte și lași să se răcească puțin. Servești supa de morcovii și pui 1 lingură din garnitura preparată. O poți servi și cu smântână.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 1 oră
Rețetă de Elena Condureanu, Tg Jiu, jud. Gorj

Aici vei găsi rețeta unei supe mai specială.

Add Comment