Supă de mazăre a la grec

Supă de mazăre a la grec, un deliciu realizat numai cu legume, o supă dietetică delicioasă.
Guliile, pe care le vom folosi în prepararea acestui fel, pot fi păstrate peste iarnă în congelator. Se taie cubulețe (pentru ciorbă) sau felii pentru pane. Se porționează în pungi, apoi se bagă la congelator
Pătrunjelul se spălă bine, se lasă puțin la scurs și se pune în pungi. Este de preferat ca verdeața să fie pusă în pungi separate (verdeața de același fel), se strâng foarte bine sub formă de sul și se bagă la congelator. Când avem nevoie, scoatem sulul respectiv, tocăm verdeața congelată și apoi introducem din nou sulul în congelator.

supa

Foto: Supă de mazăre a la grec – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g boabe de mazăre nouă
2-3 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 gulie mică
1/2 rădăcină de țelină
200 g smântână
1-2 linguri făină
3 ouă
2 linguri unt
sare
piper
boia
1-2 lămâi
câteva fire de pătrunjel
Pregătești așa:
Speli legumele și le cureți. Le tai mărunt și le pui la fiert în 3 litri de apă. După ce rădăcinoasele au fiert 5 minute, adaugi mazărea și continui fierberea la foc mediu.
În alt vas mare, topești untul și presari 1 lingură de făina și boiaua, amesteci energic și stingi cu supă în care au fiert legumele. Peste legume adaugi sosul alb și continui fierberea. Bați ouăle cu făina rămasă, puțină sare și piper. Din acest amestec faci zdrențe și le lași să fiarbă 4-5 minute. Dacă adaugi mai multă făină, vei obține aluat de găluște, pe care e necesar să le fierbi mai mult.
Când legumele și zdrențele sunt fierte, bați smântâna cu câteva linguri de supă fier-binte. Sărezi supa după gust și iei vasul de pe foc. Torni în fir subțire smântâna, amesteci și aduci la masă porțiile împreună cu lămâie și pătrunjel fin tocat.

Pregătire 20 minute; Fierbere 35 minute
Rețetă de Ileana Varga, Boghiș, jud. Satu Mare

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!