Supă de legume cu paste

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3-4 morcovi

1 ceapă
2-3 cartofi

1 dovlecel
1 țelină

2 ardei grași
50-60 g paste scurte

3-4 roșii
1 legătură pătrunjel
100-150 g cașcaval de post
ulei, sare, condiment din legume uscate
50 ml suc de roșii

Pregătești așa:
Legumele curățate și spălate le tai mărunt. Într-un vas pui la călit ceapa, adaugi morcovii, țelina și ardeii grași. Stingi cu apă și suc de roșii. După câteva clocote, adaugi cartofii și puțină sare. Pe urmă pui dovlecelul, condimentul vegetal și mai torni puțină apă. Lași la fiert, la foc mic, apoi adaugi pastele și roșiile decojite și lași pe foc 15 minute.
La sfârșit presari pătrunjelul tocat și cașcavalul de post dat pe răzătoare.

4 porții – Pregătire: 30 minute – Fierbere: 50 minute
Rețetă de Catița Petrovici, com. Svinița, jud. Mehedinți

Pentru o altă rețetă de ciorbă de post, intră aici

 

Add Comment