Supă de legume cu ciuperci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 cartofi
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
5-6 buchete dintr-o conopidă
ulei
100 g mazăre verde
100 g fasole fideluță (sau grasă, după preferință)
4 roșii
200 g ciuperci
sare
Pregătești așa:
Tai morcovul fâșii subțiri, pătrunjelul îl toci mărunt, iar cartofii îi pui la fiert într-o oală cu apă și puțină sare.
Adaugi câteva buchete (5-6) de conopidă, mazărea, fasolea tăiată bucăți și roșiile decojite.
Între timp, cureți ciupercile, le tai felii și le înăbuși cu ulei. Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugi ciupercile și le lași să mai dea în câteva clocote. În zilele de post, consumi supa simplă, fără să o dregi.
În zilele de dulce, dregi supa cu un gălbenuș și cu 2 linguri de smântână bătute bine și turnate peste supa gata fiartă. Este o supă bună oricum.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment