Supă de lapte

Ai mâncat Supă de lapte? În mod sigur o să-ți placă, este delicioasă, consistentă, ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui.
Supa de lapte este foarte apreciată de vegetarieni, sau de persoanele care doresc o pauză de carne, conținând vitamine, fiind și foarte hrănitoare. În afară de legume, pentru supele de lapte mai putem folosi și fructe uscate, creveți, cu găluște de cartofi, pot fi servite cu crutoane. Sunt ciorbe preparate în diferite zone ale țării, care pentru a da un gust mai acru și pentru a drege ciorba, se adaugă lapte bătut sau iaurt.
Laptele, prin proteinele conținute și complexul fosfocalcic, este foarte bun pentru copii, adolescenți favorizând dezvoltarea, creșterea, osificarea, dentiția etc. Laptele este cea mai bună sursă de calciu sau proteine, în schimb smântâna și untul nu sunt, deoarece ele au un conținut preponderent lipidic.
Sunt persoane care declară că atunci când beau lapte au probleme cu stomacul (la persoanele cu gastrită hipoacidă sau anacidă) și cu intestinul. De aceea, în special persoanele vârstnice, trebuie să consume lapte cu moderație.

supa

Foto: Supă de lapte – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1/2 l apă
1 l lapte
2 linguri unt
pătrunjel și mărar tocat
sare
3-4 cartofi mari
Pregătești așa:
Cureți și speli cartofii, apoi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierți, adaugi și laptele și lași să fiarbă în continuare. Adaugi untul și verdeața spălată și tocată mărunt. Lași supa acoperită să se întrepătrundă aromele. Servești supa caldă sau rece, cum preferi. Când o servești, poți adăuga în ea iaurt, dacă îți place mai acrișoară.

Pregătire: 10 minute; Fierbere: 35 minute
Rețetă trimisă de Alina Frumosu, com. Lunca, jud. Teleorman

Nu ezita să încerci și rețeta de supă de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!