Supă de găluști cu caș

foto: Mihai NIcolae

Supă de găluști cu caș

Rețetă de Sonia Miclescu, București

Preț: 12 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 45-50 minute

Îți trebuie: 2 dovlecei, 3 cartofi, 3 cepe, 2 ardei grași (poți alege colorați, pentru un aspect mai plăcut), 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină, 1 varză mică, 4 roșii sau suc de roșii, 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, sare, piper, 1 gulie

Îți trebuie pentru găluște: 50 g orez, 200 g caș, 2 ouă, 2 linguri de făină, 60 g unt, sare

Pregătești așa: Tai legumele cubulețe sau rondele, după gust. Le pui la fiert în apă cu sare sau supă de legume. Între timp, decojești și tai mărunt roșiile. Bați ouăle cu făina și puțină sare, apoi razi cașul, amesteci și încorporezi untul și orezul înmuiat. Când legumele sunt fierte, torni cu lingurița din compoziție, formând câte o gălușcă. Ai grijă, să umezești lingurița, când iei din compoziția pentru găluște! Sărezi supa și o condimentezi după gust, apoi pui roșiile, le lași să dea câteva clocote. La final, presari pătrunjel verde tocat. Este o supă delicioasă, bogată în vitamine, având multe legume. Este bună rece, dar și puțin călduță.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!