foto: Mihai NIcolae
Supă de găluști cu caș
Rețetă de Sonia Miclescu, București
Preț: 12 lei-4 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 45-50 minute
Îți trebuie: 2 dovlecei, 3 cartofi, 3 cepe, 2 ardei grași (poți alege colorați, pentru un aspect mai plăcut), 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină, 1 varză mică, 4 roșii sau suc de roșii, 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, sare, piper, 1 gulie
Îți trebuie pentru găluște: 50 g orez, 200 g caș, 2 ouă, 2 linguri de făină, 60 g unt, sare
Pregătești așa: Tai legumele cubulețe sau rondele, după gust. Le pui la fiert în apă cu sare sau supă de legume. Între timp, decojești și tai mărunt roșiile. Bați ouăle cu făina și puțină sare, apoi razi cașul, amesteci și încorporezi untul și orezul înmuiat. Când legumele sunt fierte, torni cu lingurița din compoziție, formând câte o gălușcă. Ai grijă, să umezești lingurița, când iei din compoziția pentru găluște! Sărezi supa și o condimentezi după gust, apoi pui roșiile, le lași să dea câteva clocote. La final, presari pătrunjel verde tocat. Este o supă delicioasă, bogată în vitamine, având multe legume. Este bună rece, dar și puțin călduță.