Supă de găluște verzi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g spanac
100 g morcovi
100 g țelină
100 g ceapă
20 g unt
50 g cașcaval
50 g făină de secară
2 ouă
50 g pesmet
sare
piper
Pregătești așa:
Amesteci spanacul cu untul topit, condimentezi și lași la răcit. Tai legumele după preferință și le pui la fiert pentru a forma o supă, pe care o condimentezi. Amesteci bine piureul de spanac cu ouăle, cașcavalul ras, pesmetul și făina, formând o compoziție ca pentru găluștele din griș.
Când supa este gata, iei cu lingura din compoziția de spanac și pui în supă, apoi acoperi și mai lași la foc mic circa 10 minute.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Olimpia Alina Cercel, Timișoara, jud. Timiș

Add Comment