Supă de fasole cu tarhon

Supă de fasole cu tarhon, dar și cu verdeață și lămâie, un tandem răcoritor pe care vi-l dăruim cu drag.
Fasolea verde, pe care o vom folosi ca ingredient la preparatul de mai jos, este originară din America Centrală și de Sud, existând dovezi că a fost cultivată mai întâi în Mexic și Peru, acum mii de ani. A fost apoi adusă de către Cristofor Columb, în anul 1492, și în regiunile mediteraneene. Mai întâi în Italia, Grecia și Turcia. Astăzi, cei mai mari producători de fasole verde sunt: China, Indonezi și India.
100 g de fasole verde conține: 95% apă, 2 g glucinde, 0 g proteine, 1 g lipide și are 50kJ aport energetic. Este bogată în potasiu, magneziu, sulf, fier, oligo-elemente și vitaminele A, B, și C. Există patru calități ale fasolei verzi: este fină, foarte fină, medie și extrafină. Trebuie să fie fragedă, fără ațe, fără defect. Este de preferat să fie consumată proaspătă, dar poate fi congelată, nu înainte de a fi spălată, curățată de ațe și fiartă un minut în apă fierbinte.

supa

Foto: Supă de fasole cu tarhon – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
400 g piept de curcan
250 g fasole verde
1 ceapă
1 ardei
1 cățel de usturoi
40 ml ulei
2 morcovi
2 cartofi
boia, sare, piper
1 lingură făină
1 pahar smântână
1 lămâie
1 legătură tarhon
Pregătești așa:
Tai carnea cubulețe și o călești în ulei împreună cu ceapa, ardeii, usturoiul, morcovii, în prealabil curâțate, spălate și tăiate mărunt. După ce carnea și-a schimbat culoarea, stingi cu 2 1/2 litri de apă fierbinte și fierbi la foc mediu. După 10 minute, adaugi cartofii și continui fierberea.
Amesteci făina cu smântâna și le adaugi în supă. Lași supa să mai fiarbă la foc mic, iar după un minut, stingi focul și presari sare, piper și tarhon după gust.
Servești porțiile alături de sferturi de lămâie și de ardei iute, pentru ca fiecare mesean să-și potrivescă gustul după plac.

Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Încearcă și rețeta de Ciorbă de fasole din Bucovina.

Add Comment