Supă de ciuperci cu găluște de pâine

Leontina Madincea, Timișioara

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2-4 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 15 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 200 ml frișcă
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1/2 legătură pătrunjel

Îți trebuie pentru găluște:

  • 2 chifle
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapă roșie
  • 1/2 legătură frunze pătrunjel
  • 1 ou
  • 5 linguri unt

Pregătești așa:

Călești în unt ciupercile feliate și ceapa julien. Presari făină, amesteci și lași cam 5 minute.
Adaugi frișcă și condimentezi. Pentru găluște înmoi chiflele în lapte călduț. Pui ceapa și frunzele de pătrunjel tocate, oul, untul. Formezi cu mâna udă pentru găluște și le fierbi în apă cam 10-15 minute. Dacă se desfac, le poți adăuga 1 linguriță griș.



Add Comment