Leontina Madincea, Timișioara
2-4 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 15 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:
- 1/2 kg ciuperci
- 1 ceapă roșie
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 200 ml frișcă
- 1 lingură zeamă lămâie
- 1/2 legătură pătrunjel
Îți trebuie pentru găluște:
- 2 chifle
- 100 ml lapte
- 1 ceapă roșie
- 1/2 legătură frunze pătrunjel
- 1 ou
- 5 linguri unt
Pregătești așa:
Călești în unt ciupercile feliate și ceapa julien. Presari făină, amesteci și lași cam 5 minute.
Adaugi frișcă și condimentezi. Pentru găluște înmoi chiflele în lapte călduț. Pui ceapa și frunzele de pătrunjel tocate, oul, untul. Formezi cu mâna udă pentru găluște și le fierbi în apă cam 10-15 minute. Dacă se desfac, le poți adăuga 1 linguriță griș.