Supă de chimen cu ouă

Supă de chimen cu ouă, un preparat din bucătăria germană, este preparatul pe care vi-l prezentăm. Dacă simți nevoia de un gust mai picant, poți servi supa în stil românesc, cu ardei iute murat. Prin semințele de chimen pe care le conține, Supa de chimen cu ouă, este o dublă binefacere: gust și sănătate.
Pentru că am ajuns să discutăm despre chimen, vreau să vă explic care este diferența între chimen și chimion. De la chimen se folosesc fructele sau rădăcina, iar de la chimion se folosesc atât semințele cât și fructele. Semințele de chimion sunt mai deschise la culoare și mai mari decât fructele chimenului și sunt mai iuți.
Chimenul este numit în culturile arabe „sămânța binecuvântării„. Se zice că profetul Mohammed ar fi spus că semințele de chimen sunt „un remediu pentru toate bolile, mai puțin pentru moarte„.

 

Foto: Supă de chimen cu ouă – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg oase de vită sau de porc
2 linguri chimen
6 linguri ulei
2 linguri făină
1 l supă de legume
1 lingură boia dulce
4 linguri smântână
3 ouă
sare
Pregătești așa:
Pui la fiert oasele de porc, în apă cât să le acopere. Când carnea s-a desprins de oase, strecori supa și păstrezi carnea pe care o tai mărunt.
Încingi uleiul și călești puțin semințele de chimen, iar după cel mult un minut, presari 1 lingură de făină, boiaua și amesteci energic. Torni câte puțină supă fierbinte și amesteci neîncetat, ca să nu se formeze cocoloașe. Presari sare și piper după gust, adaugi bucățile de carne și lași să fiarbă timp de 5 minute.
Bați ouăle cu smântâna și făina rămasă. Adaugi treptat câte puțină apă rece, până obții o pastă de consistența unei smântâni ușoare. Când supa clocotește, adaugi sare după gust, apoi iei vasul de pe foc și torni câte puțină compoziție cu ouă, amestecând neîncetat.

Pregătire 10 minute; Fierbere 75 minute
Rețetă de Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!