Supă de ceapă cu perișoare

Angelica-Valentina Stoica, loc. Margina, jud. Timiș

Îți trebuie pentru supă:

  • 3 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • 1 lingură făină
  • 50 ml ulei
  • 1 cub concentrat de supă
  • 100 ml vin alb
  • 1 praz.

Îți trebuie pentru perișoare:

  • 500 g carne măcinată
  • 2 ouă
  • 2 chifle
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de pătrunjel tăiat fin.

Pregătești așa:

Cureți ceapa, o tai în rondele și pe acestea în jumătăți. Prăjești ceapa în ulei până devine lucioasă. Presari apoi făina treptat și, după ce se prăjește puțin, pui usturoiul pisat. Adaugi 2,5-3 l de apă, sărezi și adaugi concentratul de supă.

Pregătești perișoarele așa:

Carnea o amesteci cu ouăle, cu chiflele înmuiate și stoarse, cu sarea, piperul și pătrunjelul tocat. Când supa începe să fiarbă, adaugi prazul tăiat rondele, apoi gă-luștele mici de carne. Le fierbi la foc mic 20 de minute și adaugi vinul. Când perișoarele sunt fierte, supa e gata. Poți adăuga puțin busuioc tăiat mărunt.

Add Comment