Angelica-Valentina Stoica, loc. Margina, jud. Timiș
Îți trebuie pentru supă:
- 3 cepe
- 4 căței de usturoi
- sare
- 1 lingură făină
- 50 ml ulei
- 1 cub concentrat de supă
- 100 ml vin alb
- 1 praz.
Îți trebuie pentru perișoare:
- 500 g carne măcinată
- 2 ouă
- 2 chifle
- sare
- piper
- 1 lingură de pătrunjel tăiat fin.
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o tai în rondele și pe acestea în jumătăți. Prăjești ceapa în ulei până devine lucioasă. Presari apoi făina treptat și, după ce se prăjește puțin, pui usturoiul pisat. Adaugi 2,5-3 l de apă, sărezi și adaugi concentratul de supă.
Pregătești perișoarele așa:
Carnea o amesteci cu ouăle, cu chiflele înmuiate și stoarse, cu sarea, piperul și pătrunjelul tocat. Când supa începe să fiarbă, adaugi prazul tăiat rondele, apoi gă-luștele mici de carne. Le fierbi la foc mic 20 de minute și adaugi vinul. Când perișoarele sunt fierte, supa e gata. Poți adăuga puțin busuioc tăiat mărunt.