Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1/2 kg cartofi
1 ceapă
1 fir de praz
1/2 l lapte
1 lămâie
100 g smântână
sare
crutoane
Pregătești așa:
Cureți cartofii și îi tai bucăți mici, apoi îi pui la fiert într-un litru de apă împreună cu ceapa și prazul tăiate mărunt și cu un praf de sare. Lași să fiarbă până când cartofii încep să se sfărâme. Zdrobești cartofii și ceapa, apoi treci tot amestecul prin strecurătoare. Subțiezi supa cu laptele fiert și storci deasupra lămâie. Când servești, adaugi smântână după gust și crutoane de pâine prăjită.
2 porții
Pregătire: 20 minute FIERBERE: 35 minute
Rețetă de Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj
Cauți un alt tip de mâncare inspirat din bucătăria grecească? Intră aici.