Supă de cartofi gătită grecește

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1/2 kg cartofi
1 ceapă
1 fir de praz
1/2 l lapte
1 lămâie
100 g smântână
sare
crutoane

Pregătești așa:
Cureți cartofii și îi tai bucăți mici, apoi îi pui la fiert într-un litru de apă împreună cu ceapa și prazul tăiate mărunt și cu un praf de sare. Lași să fiarbă până când cartofii încep să se sfărâme. Zdrobești cartofii și ceapa, apoi treci tot amestecul prin strecurătoare. Subțiezi supa cu laptele fiert și storci deasupra lămâie. Când servești, adaugi smântână după gust și crutoane de pâine prăjită.

2 porții 
Pregătire: 20 minute FIERBERE: 35 minute
Rețetă de Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj

Cauți un alt tip de mâncare inspirat din bucătăria grecească? Intră aici.

Add Comment