Supă de roșii cu orez și brânză

Pentru masa de prânz vă oferim rețeta de Supă de roșii cu orez și brânză, o supă cu multe legume, deci o supă sănătoasă și sățioasă.
Suntem în perioada în care pe tarabele din piață găsim o mare varietate de verdețuri. Se știe, leușteanul de mai este cel mai căutat, întrucât în luna mai, natura renaște cu o forță nemaîntâlnită, adunând în frunze și tulpini un întreg arsenal de minerale, din pământul reavăn. Gospodinele știu că acum, în mai, e nevoie să facă provizii de leuștean pentru iarnă. Spălat, lăsat să se scurgă și apoi ambalat în folie de plastic, sub forma unor batoane, este cel mai ușor de congelat și folosit iarna. Nu uita, însă, să-i pui o etichetă, întrucât vei face cu greu diferența între verdețurile congelate.
Dacă, însă, vrem să-l uscăm în deshidrator, frunzele desprinse de tulpină vor sta 3-4 ore la temperaturi joase (135-140 grade Celsius). Mărunțit, va fi păstrat în cămara întunecoasă, în pungi mici, de hârtie sau în borcane în care am presărat puțină sare grunjoasă.
Legat cu ață de tulpină, în legături mici, de 5-6 fire și agățat în cămară, cu frunzele în jos, leușteanul se usucă lent, la întuneric, după care poate fi de asemenea păstrat în pungi de hârtie sau în cutii de plastic, la întuneric.

Foto: Supă de roșii cu orez și brânză – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 1/2 kg roșii
2-3 morcovi
1 rădăcină de țelină de dimensiune mijlocie
1 ceapă mare
100 g orez de preferință integral
50 g făină
100 ml ulei
1 ardei gras roșu sau 1 ardei capia
1 linguriță zahăr
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură mărar
250 g telemea
sare
Pregătești așa:
Cureți morcovii, țelina, ceapa și le tai în cuburi mari sau în felii groase. Le pui la fiert în 2 litri de apă ușor sărată.
Separat, fierbi orezul, respectând timpul indicat pe ambalaj. Când au fiert rădăcinoasele, le scoți din supă și adaugi roșiile decojite, curățate de cotoare și tăiate cubulețe, precum și ardeiul tăiat fideluță.
Le lași să fiarbă, după care pasezi în blender sau prin sită toate legumele împreună cu puțină supă, astfel încât să obții un piure fin.
Dizolvi făina în puțină apă rece și o adaugi în supa strecurată, apoi fierbi lichidul 4-5 minute, amestecând până se mai îngroașă. În supa fierbinte, adaugi piureul de legume, zahărul, orezul fiert, uleiul și sare după gust.
Servești supa fie caldă, fie rece, alături de cubulețe de telemea. Presari porțiile cu verdeață cât mai fin tocată.

Rețetă de Daniela Ștefan, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!