Supă cu turnăței


Fănica Doina Țană, Brăila

– diabet și boli de stomac –

Îți trebuie:

  • 1 kg oase de vacă
  • 100 g morcovi
  • 50 g pătrunjel
  • 100 g țelină
  • 100 g ceapă
  • 2 ouă
  • 40 g făină
  • 100 g lămâie
  • 1 legătură verdeață
  • sare după gust
  • 1 linguriță bulion.

Pregătești așa:

Spargi oasele și le pui la fiert în apă cu puțină sare. În timpul fierberii, spumezi cât este necesar. După circa 2 și  1/2- 3  ore pui în supă zarzavatul tăiat în 4 și ceapa întreagă și lași la fiert circa 1 oră. Iei supa de pe foc și o strecori. Scoți măduva din oase, o tai în bucăți mici și o pui în supă. Din ouă, făină și puțină apă faci un aluat moale, care va avea consistența unui sos mai puțin legat, pe care îl torni încet în supa ce clocotește și mai lași să fiarbă circa 15 minute. Adaugi și bulionul și mai dai puțin în clocot. Acrești cu lămâie, după gust și adaugi verdeață la fiecare porție de supă.

Add Comment