Supă cu rubarbă – acrișoară și răcoritoare

Nu ezitați să preparați Supă cu rubarbă – acrișoară și răcoritoare, numai bună pentru perioada verii, nucșoara dându-i un gust deosebit.
Nucșoara vine din Indonezia. Deși numele induce în eroare, nucșoara nu este o nucă, ci sâmburele unui fruct care seamănă cu piersica. Nucșoara (Myristica fragrans) are o aromă fină și un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esențiale care aduc a portocală, lămâie și camfor. Nucșoara se combină excelent cu scorțișoara, dar și cu cimbrul.
Nucșoara are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos și are efecte analgezice. Stimulează digestia, este un calmant general, inducând somnul, este un remediu în bolile reumatismale. Nu în ultimul rând, nucșoara îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul și crește dorinta sexuală.
Nucșoara se potrivește cu broccoli și conopida gătită la aburi, cartofii copți, dă rafinament ouălelor și înnobilează pastele, condimentează carnea de pui și pește.

Foto: Supă cu rubarbă – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
tacâmuri de pasăre
30 g orez
600 g rubarbă
1 morcov
1 rădăcină de păstârnac
1 gălbenuș
100 ml smântână
1 ceapă mică
nucșoară
sare
Pregătești așa:
Pui la fiert tacâmurile de pasăre, în 3 ½ litri de apă ușor sărată. Îndepărtezi spuma care se formează la început, iar după ce au fiert bine, le scoți și cureți carnea de oase și pielițe, după care o pui din nou în vas împreună cu morcovul, ceapa și păstârnacul, toate curățate și tăiate în bucăți mari.
După 5 minute, adaugi rubarba tăiată rondele subțiri și orezul. După alte 5 minute, probezi dacă rubarba și orezul sunt fierte. Iei vasul de pe foc, sărezi puțin și condimentezi cu un praf de nucșoară. Bați gălbenușul cu smântâna și puțină supă. Le torni în supă și omogenizezi.

Sfat: Poți să adaugi 1 linguriță de zahăr, va da supei un gust plăcut.

Pregătire 10 min.; Fierbere 40 min.
Rețetă de Gina Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Încearcă rețeta de aici.

Add Comment