Supă cu legume și orez

O supă este întotdeauna apreciată, este sănătoasă și ușor de preparat. Vă oferim rețeta de Supă cu legume și orez.
Roșiile sunt de bază pentru această supă. Pare de neimaginat că roșia, cu câteva secole înainte să devină un ingredient important în salate sau sosuri, era considerată un aliment letal. Se spune că faimosul conchistador spaniol Hernan Cortez a fost cel ce a introdus seminţele roşiei în Europa, atunci când s-a întors în 1519 din expediţia sa în Lumea Nouă. Până la finalul secolului al XIX-lea, majoritatea europenilor evitau să consume roşiile. Acestea erau supranumite „mere otrăvitoare”. De unde a pornit această idee? Europenii bogați foloseau platouri din cositor și plumb. Roșiile fiind foarte acide, puse pe platouri intrau în interacțiune cu plumbul, astfel că persoanele care le consumau riscau o intoxicație gravă cu plumb.

supa

Foto: Supă cu legume și orez – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg roșii bine coapte
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 bulb de țelină
1 ceapă albă
1 ardei gras
1 linguriță de zahăr
2 linguri orez
2 linguri ulei
1 legătură leuștean verde
sare
Pregătești așa:
Tai roșiile bucăți și le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecori de zeamă și le treci prin sită sau blender, astfel încât să elimini și semințele dar și pielițele. Vei obține un bulion de roșii pe care, dacă vrei, îl poți subția cu apă, în cazul în care e prea gros.
Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate. Când sunt bine pătrunse, adaugi orezul, bulionul de roșii, uleiul, sarea, zahărul și ardeiul tăiat fâșii. După ce a fiert și orezul, iei vasul de pe foc, adaugi verdeața tocată și lași supa 5 minute să-și ia gust de verdeață.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Cristina Nedelcu, Caransebeș, jud. Caraș-Severin

Încearcă și rețeta de supă de roșii de aici.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!