Supă-cremă „Macchiato de trufe şi ciuperci”

Pentru o masă completă, o supă-cremă este „cireașa de pe tort„. Vă prezentăm o rețetă de supă-cremă, anume Supă-cremă „Macchiato de trufe şi ciuperci”, cu un gust aparte, consistentă și nu foarte greu de preparat.
Vechii egipteni credeau, în conformitate cu hieroglifele de acum 4600 ani, că ciupercile contribuie la prelungirea vieții și chiar la nemurire. Aroma delicioasă a ciupercilor a intrigat faraonii atât de mult încât aceștia au decretat că ciupercile aparțin numai regilor şi nici un om de rând nu avea voie să le atingă vreodată. Ciupercile erau o raritate în Egipt, unde nu sunt păduri și nu e umezeală, de aceea faraonii s-au asigurat de aprovizionarea lor cu ciuperci.
În alte civilizaţii din lume, inclusiv Rusia, China, Grecia, Mexic şi America Latină, s-au practicat ritualuri de ciuperci, pentru efectul lor halucinogen (al celor otrăvitoare).

Foto: Supă-cremă „Macchiato de trufe şi ciuperci” – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g gălbiori
200 g hribi uscaţi
2 cepe
200 ml smântână dulce
100 g unt 85%
1 trufă proaspătă
sare
piper
albuş
Mod de preparare:
Gălbiorii se curăţă cu o perie și se taie. Hribii uscaţi se pun într-un castron peste care se adaugă apă fierbinte, pentru a se rehidrata. Ceapa se taie julien şi se căleşte în unt, la foc mediu. Se adaugă gălbiorii, hribii şi se călesc. Apa în care aceştia s-au rehidratat se adaugă în momentul în care totul a prins culoare. Se lasă să fiarbă la foc mediu. Se mai adaugă apă, dacă este necesar. Supa trebuie să rămână destul de groasă. Se lasă să fiarbă 10–15 min.
Se ia de pe foc şi se mixează în blender, până devine cremă. Se adaugă smantâna dulce, sare, piper. Trufa se taie in felii subţiri. Se adaugă în supă, după care se mixează din nou în blender.
Se bate albușul la bain-marie până când devine lucios şi îşi menţine forma. Se toarnă supa-cremă într-un bol, se pune deasupra o lingură de albuş şi se stropeşte cu ulei de trufe.
Se serveşte caldă, împreună cu crutoane sau felii de pâine prăjită.

Sfatul meu: În cazul în care doriţi o supă-cremă foarte fină, înainte de servire o puteţi strecura, dar veţi pierde din cantitatea gătită. Pentru un plus de savoare, vă puteţi produce singuri uleiul de trufe, adaugând felii de trufe proaspete în ulei de floarea-soarelui. Păstrați uleiul în frigider şi folosiți-l la alte preparate: paste, sosuri, carne, zacuscă etc.

Încearcă și această rețetă de aici.

Add Comment