Supă-cremă de spanac cu perișoare

Pentru că pe piață găsim spanac, iată o rețetă foarte gustoasă, Supă-cremă de spanac cu perișoare, la care vom folosi spanac din belșug.
Supa, este un lichid savuros, care poate fi preparată din combinații nelimitate de ingrediente și care poate deveni mai consistentă prin adăugarea de paste, orez, smântână, iaurt, găluște etc.
Supa-cremă este obținută din amestecarea piureului obținut prin mixare a ingredientelor (legumele), la care se adaugă supa în care au fiert legumele, ori lapte, sau smântână. Foarte des întâlnită este supa-cremă cu crutoane (bucățele de pâine prăjite în puțin unt). Când preparăm supa-cremă de carne, este bine ca surplusul de grăsime să fie ușor strâns de la suprafață.

Foto: Supă-cremă de spanac cu perișoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru supa-cremă:
1 kg spanac
8 cartofi de dimensiune medie
1 morcov
2 linguri unt
500 ml apă
sare
piper
1 legătură mărar
Îți trebuie pentru perișoare:
500 g carne de vițel sau piept de curcan
2 linguri orez
sare
1 ou
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Pentru perișoare toci carnea și o amesteci cu orezul pe care, în prealabil, l-ai păstrat în apă rece, să se înmoaie. Adaugi oul, sare și pătrunjelul fin tocat. Cu mâinile umede, formezi perișoare cât mai mici și le pui la fiert în 1 litru de apă clocotită, la foc mediu, până se ridică la suprafață.
Între timp, cureți spanacul și legumele și le speli. Încingi untul în oala pentru supă și călești legumele și spanacul pentru 7-8 minute, amestecând neîncetat. Torni 500 ml supă în care au fiert perișoarele și fierbi legumele încă 10 minute, până se înmoaie. Strecori ingredientele și le mixezi în blender împreună cu puțină supă, până obții o cremă omogenă, pe care o subțiezi cu supa rămasă.
Repartizezi în farfurii supă și perișoare calde și presari porțiile cu mărar fin tocat.

Pregătire: 15 min.; Fierbere: 30 min.
Rețetă de Ana Kis, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment