Supă-cremă de roșii

Foto: Mihai Nicolae

Supă-cremă de roșii

Rețetă de Emilia-Alina Împărățelu, Craiova, jud. Olt

Preț: 9 lei-2 porții

Pregătire: 15 minute

Fierbere: 40-45 minute

Îți trebuie:
■ 1 kg roșii de grădină coapte ■ 1 l apă ■ 2 linguri orez ■ 3-4 linguri zahăr ■ 150 ml smântână de gătit ■ sare după gust ■ mentă verde ■ busuioc verde

Pregătești așa: Tai roșiile felii și le fierbi, după care le dai prin robot. Sucul rezultat îl pui la fiert la foc mediu, împreună cu apa și orezul, într-o oală acoperită. După ce orezul a fiert, adaugi zahărul, sare după gust și smântâna, mai dai 4-5 clocote și închizi focul. Servești supa presărată cu mentă verde și busuioc verde tocate mărunt.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!