Supă-cremă de roșii în pâine

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1,5 kg roșii decojite și tăiate în jumătăți
1 ardei gras verde
1 legătură ceapă verde
1 țelină
3 morcovi
2 l supă de pui
1 lingură de cimbru
3 linguri de smântână
200 g orez fiert
pătrunjel verde
3 linguri ulei de măsline
4 pâini mici rotunde
sare, piper
puțin ulei
Pregătești așa:
Încingi ulei într-o tigaie, adaugi pe rând ceapa, ardeiul, țelina și morcovii tocate mărunt, pe urmă pui roșiile și cimbrul, amestecând încontinuu.
Lași la călit circa 2-3 minute, după care torni supa de pui, sărezi și piperezi după gust.
La sfârșit pui smântâna, orezul fiert și pătrunjelul tocat fin.
Scoți miezul pâinilor și pui în fiecare coajă câte un polonic mare de supă de roșii.
Poftă bună!

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu (Șuba), Ocna-Mureș, jud. Alba

Add Comment