Supă-cremă de linte și cartof dulce

Supă-cremă de linte și cartof dulce, la care se adaugă și roșii uscate, este foarte consistentă, gustoasă și sănătoasă. Nu ezitați să o preparați! Lintea este o plantă anuală leguminoasă, de la care se folosesc semințele aflate în păstăi, ca și mazărea și fasolea. Există mai multe varietăți de linte – semințele diferă atât din punctul de vedere al culorii (portocaliu, verde, verde închis, maro) cât și al dimensiunii și timpului de fierbere.
Lintea conține fibre, fier, magneziu, fosfor, potasiu și un conținut extrem de scăzut de grăsimi. Este excelentă ca înlocuitor al fasolei, poate fi pasată, folosită în supă, asociată cu orez, carne și legume. Originea lintei se află cu siguranţă în Orientul Mijlociu, unde şi în zilele noastre supa de linte şi lintea cu orez reprezintă unele din principale mâncaruri al musulmanilor.

Foto: Supă-cremă de linte și cartof dulce – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 ardei kapia
1 morcov
2 cartofi dulci
1 țelină apio
1 cană linte roșie
1 ceapă
10 roșii uscate
ulei de măsline
sare
½ linguriță boia iute
2 l apă
Pregătești așa:
Se spală lintea roșie și se scurge. Se curață de coajă morcovul și cartoful dulce, se spală bine și se toacă mărunt. Se curăță de semințe, se spală și se toacă mărunt ardeiul. Se spală țelina apio și se taie mărunt.
Ceapa se curaăță, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei de măsline într-o cratiță mai înaltă. Se adaugă peste ceapă morcovul, țelina apio, cartoful dulce și ardeiul, se condimentează cu sare și boia iute și se lasă să se rumeneasca puțin. Se adaugă lintea, roșiile uscate și doi litri de apă, se amestecă bine și se lasă la fiert circa 45 de minute.
Se pasează supa cu blenderul până devine cremoasă. Supa se poate servi cu crutoane de pâine.

Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța

Intră aici și încearcă și această delicioasă supă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!