Supă-cremă de conopidă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie
1 conopidă potrivită
3 cartofi
1 ceapă
2 l supă de legume
1 pahar de smântână
3 gălbenușuri
1 morcov
1 ardei gras
1 țelină mică
1 linguriță de muștar
ulei
sare
pătrunjel tocat fin
Pregătești așa:
Desfaci conopida în buchețele și le lași 15 minute în apa rece, cu un pic de sare, după care le pui la fiert. Între timp cureți cartofii, morcovul, ardeiul, țelina, le tai cubulețe și le pui la fiert.
Conopida și legumele se trec printr-o sită deasă, păstrând câteva buchețele de conopidă. Adaugi și ceapa călită în ulei. Piureul se subțiază cu supa de legume și o lași la fiert vreo 15 minute. La sfârșit, în supa fierbinte, adaugi smântâna bătută cu gălbenușurile, muștarul și sare.
Supa o servești cu buchețele de conopidă și deasupra pui pătrunjel verde tocat mărunt.

Rețetă de Maria Hîrla, Sibiu

Iată aici o rețetă de supă foarte gustoasă.

Add Comment