Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
500 g boabe de fasole – de preferință nouă (în lapte)
1 conopidă de circa 600 g
5 căni apă
2 cepe mari
5-6 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță condiment din legume uscate
cimbru
mărar sau pătrunjel
sare
Pregătești așa:
Fierbi fasolea în apă cât să o acopere, cu puțină sare. După ce a fiert, o scurgi.
Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le înăbuși în ulei, adăugând puțină apă fierbinte. Adaugi buchețelele de conopidă pe care, în prealabil, le-ai păstrat în apă rece cu sare, timp de 10 minute.
Pui în vas jumătate din cantitatea de fasole, iar după ce toate legumele s-au înmuiat, pasezi ingredientele în blender. Pui în oală piureul de legume, boabele de fasole rămase, restul de apă fierbinte, condiment din legume uscate, sare și cimbru după gust. Amesteci și lași să fiarbă 5 minute, la foc mic. Servești porțiile presărate cu frunze tocate de mărar și pătrunjel.
5 porții; pregătire: 10 min.; fierbere: 20 min.
Rețetă de Milița Șolea, Svinița, jud. Mehedinți