Supă-cremă de conopidă cu chives verde și crutoane aromate

Chives sau Allium schoenoprasum, face parte din familia Allium, din care mai fac parte ceapa, usturoiul și prazul. Este cultivată nu numai pentru aromă, ci și pentru proprietățile sale curative. Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Chives conține Alicina, astfel având proprietăți antibacteriene, este un bun dezinfectant și fungicid.
Aceasta aduce cu ceapa verde, dar tulpinile sunt mai subțiri, iar aroma se apropie și de cea a prazului. Și în România o putem găsi pe piață, însă este mai puțin cunoscută și folosită în diverse preparate. Nu este târziu nici acum!
Chives poate fi folosită la salate, în supe sau sosuri, ori combinată cu ou, brânză sau pește, dar și cu alte legume. Poate fi amestecată cu iaurt, maioneză, smântână, obținând un sos cremos și cu o aromă deosebită. Poate fi folosită în supe de pui, supe de fasole sau minestrone.
Mai jos veți găsi o rețetă de supă-cremă, la care veți folosi aceste minunate plante.

Foto: Supă-cremă de conopidă cu chives verde și crutoane aromate – Foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 conopidă nu foarte mare
1 zuchini mic
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 bucată mică rădăcină de țelină
1 mână bună de chives verde
1 mână bună de baby spanac
sare cu piper
1 linguriță mică amestec uscat de plante (cimbrișor, maghiran, oregano, busuioc, dafin, piper)
1 linguriță rasa de boia dulce
30 ml ulei de măsline
sare cu piper
Pregătești așa:
În cca. 1 l de apă cu un praf de sare, se pun la fiert legumele curățate, conopida desfăcută în buchețele, spălate bine. Se lasă să fiarbă până se înmoaie bine, apoi se scurg, păstrând supa.
Se călește la foc iute, în uleiul de măsline, chivesul tăiat mărunt și baby spanacul. Se sărează și condimentează cu amestecul uscat de plante uscate, se adaugă și boiaua, după care se oprește focul.
Se blenduiește amestecul de legume cu verdeața călită, se diluează după consistența dorită cu supa rămasă și se potrivește gustul.
Se servește supa-cremă cu crutoane aromate cu ulei de măsline și sare.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!