Supă-cremă de ciuperci brune, cu apio și măruntaie de porc

Foto: Supă-cremă de ciuperci brune, cu apio și măruntaie de porc – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg de ciuperci champignion brune
2 tije mari de apio
1 morcov
1 ardei roșu
1 ceapă roșie
30 ml ulei de măsline
sare și piper
1 rinichi mic de porc
1 bucată de inimă
1 bucată de carne
2 foi de dafin
50 ml oțet din vin
Pregătești așa:
Rinichiul se taie pe lung în două jumătăți, se curăță toate venele, se lasă 5 minute în apă rece cu oțet, apoi se scurge și se spală în mai multe ape reci. Se taie bucăți mici, la fel și inima și carnea, apoi se pun la fiert, acoperite de apă cu sare și 2 frunze de dafin. Se fierb bine, apoi se scot din supă și se lasă să se răcească.
Ciupercile se curăță și se spală, apoi se feliază, se acoperă cu apă și un praf de sare și se adaugă și tijele de apio, tăiate în bucăți mici de cca. 1 cm. Se lasă să fiarbă cca. 30 de minute. apoi se scurg printr-o sită, oprind supa rămasă în cană.
Se încinge uleiul de măsline, se prăjesc un pic măruntaiele și carnea fiartă, apoi se scot pe o farfurie și în uleiul rămas călim ceapa roșie tăiată mărunt, ardeiul tăiat cubulețe și morcovul dat prin răzătoarea mică. Când se înmoaie zarzavatul, dăm tigăița la o parte.
Ciupercile și apio scurse, se dau prin blender amestecate cu legumele prăjite, subțiind cu supa rămasă până obținem consistența unei supe-creme, se sărează și piperează după gust. Se servește fierbinte cu măruntaiele prăjite și mărunțite fin.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!